Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeští policisté převzali v Praze ocenění

Jihočeští policisté, psycholog a dopravní specialistka, převzali ve čtvrtek v Praze prestižní ocenění Policista roku 2008 

Policista roku 2008 PP a MVPolicista roku 2008 PP a MV

    Ve čtvrtek 2. července 2009 proběhlo v Paláci Žofín v Praze tradiční prestižní ocenění „Policista roku 2008“. Oceněni byli policisté za mimořádné činy v uplynulém roce v několika kategoriích. Ceny předávali ministr vnitra Martin Pecina a policejní prezident brig. gen. Oldřich Martinů. Delegace Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje si do Prahy přijela pro dvě ocenění, tato skutečnost velmi pozitivně vypovídá o kvalitách jihočeských policistů a policistek.
     Příjemnou atmosféru celého odpoledne zpestřovala Hudba Hradní stráže a Policie ČR, moderování a zpěvu se ujali Sabina Laurinová a Roman Vojtek.

     Ocenění Policista roku 2008 bylo takto vyznamenaným policistům, předáno celkem v devíti kategoriích, některé doznaly oproti loňskému roku změny:

1. Policista roku
2. Občanský zaměstnanec roku
3. Manažer roku
4. Velitel roku
5. Tým roku
6. Čin roku
7. Veterán roku
8. Učitel policejní školy roku
9. Student policejní školy roku

Policista roku 2008 studentka rokuPolicista roku 2008 studentka roku

     Čestný „titul“ Student policejní školy roku putoval do Strakonic, do rukou komisařky por. Bc. Radky SANDOROVÉ – studentky 2. ročníku vyššího odborného kombinovaného studia na Vyšší policejní škole Ministerstva vnitra v Jihlavě. Tato policistka dělající čest jihočeské policii, pracuje jako dopravní inženýrka na Územním odboru Strakonice. Její pracovitost, píle a vstřícné jednání ji provází nejen v práci, ale i ve studiu. V Jihlavě studuje své pracovní zaměření a mimoto je pilnou a úspěšnou studentkou Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. 


     „Titul“ občanský zaměstnanec roku 2008 obdržel druhý oceněný Jihočech, PhDr. Václav LUKEŠ, policejní profesionál, který je příkladem nejen mladším kolegům. U Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, pracuje dlouhá léta jako policejní psycholog, v současné době jako občanský zaměstnanec. Vybudoval v jihočeské metropoli špičkové policejní psychologické pracoviště, nabízející nejen pracovníkům policie celou škálu služeb. O jeho nasazení vypovídá i skutečnost, že se nemohl osobně slavnostního okamžiku zúčastnit pro neodkladné pracovní povinnosti v zahraničí. Cenu za něho převzal krajský ředitel plk. Ing. Mgr. Radomír Heřman, který na jeho adresu nešetřil chválou.

     Oba ocenění jihočeští policisté dělají čest a dobré jméno nejen policii, ale i Jihočeskému kraji a jeho obyvatelům. 


 

vytisknout  e-mailem