Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeští a rakouští policisté připravili společné projekty pro rok 2011

Jihočeský policejní ředitel podepsal začátkem týdne s rakouskými protějšky dohodu o společných projektech pro letošní rok. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Podpis projektů Linec II
Zástupci Jihočeské a Hornorakouské policie se dohodli na další spolupráci při realizaci projektů spolufinancovaných ze zdrojů Evropské unie na rok 2011. Dne 14. března 2011 se na Zemském velitelství policie Horního Rakouska v Linci uskutečnilo jednání představitelů jihočeské a hornorakouské policie za účasti ředitele Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje plk. Mgr. Ing. Radomíra Heřmana, ředitele Ředitelství Bezpečnosti pro spolkovou zemi Horní Rakousko dvorního rady Mag. Dr. Aloise Lissla a zemského policejního velitele Zemského velitelství policie pro spolkovou zemi Horní Rakousko, generálmajora Andrease Pilsla. Na tomto jednání se policejní velitelé dohodli na pokračování a dalším prohlubování vzájemné spolupráce policií obou zemí.


Klíčovým výsledkem schůzky byla dohoda a následné podepsání žádostí o dotace z Fondu malých projektů spolupráce Jižní Čechy - Dolní Rakousko - Horní Rakousko v rámci OP Cíl 3, Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 - 2013. Tímto aktem bylo plynule navázáno na předchozí úspěšně realizované projekty a dlouholetou vzájemnou a kvalitní spolupráci policistů na území Jihočeského kraje a v regionu Horní Rakousko.


Připraveno je na letošní rok celkem šest malých projektů typu „people to people“ zaměřených nejen na aktivity směřující ke zvýšení bezpečnosti v příhraničním regionu, ale také na informačně preventivní aktivity obou policejních sborů.


Připraveny jsou například dva projekty realizace společných policejních hlídek po celý rok a to jak hlídek jihočeské a hornorakouské policie, tak i jihočeské a dolnorakouské policie.


S prvním letošním projektem se veřejnost může seznámit již v rámci letošní výstavy Mobil Salon 2011 v Českých Budějovicích v pavilonu Z, kde bude pro veřejnost připravena společná policejní expozice jihočeské, rakouské a německé policie.


V letních měsících pak především v příhraničních regionech obou zemí, proběhne další projekt, preventivní mediální kampaň, doprovázená mobilními policejními stanovišti u velkých nákupních center, zaměřená na krádeže vozidel a věcí z vozidel.


Realizace projektů je naplánována průběžně po celý letošní rok a jihočeská i hornorakouská policie očekává, že naplněním plánovaných aktivit dosáhne upevnění a prohloubení vzájemných vztahů a další spolupráce, kdy tato spolupráce bude mít pozitivní dopad na boj s kriminalitou a prevenci, a to jak na území Jihočeského kraje, tak na území Horního Rakouska. Dalšími očekávanými cíli připravovaných projektů bude také zlepšení informovanosti veřejnosti o činnostech české a rakouské policie a předávání zkušeností a informací veřejnosti na obou stranách hranice.


Žadatelem o dotaci připravovaných projektů v předpokládaném finančním objemu 21 500,- Euro bude Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, přičemž podíl požadované dotace z evropských fondů činí 18 275,- Euro. Připravené projekty budou nyní předloženy ke schválení Regionálnímu monitorovacímu výboru a Jihočeská policie bude veřejnost o průběhu realizace jednotlivých projektů dále informovat. 
 

Mgr. Radka Paulová, mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

16. března 2011

Odkazy do noveho okna

Podpis projektů Linec

Podpis projektů Linec 

Detailní náhled

Podpis projektů Linec II

Podpis projektů Linec II 

Detailní náhled

Podpis projektů Linec III

Podpis projektů Linec III 

Detailní náhled

Podpis projektů Linec IV

Podpis projektů Linec IV 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem