Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

22. Společenský policejní ples

J. Hradec - Na společenský večer policie přijeli významní hosté, ředitel nadace policistů a hasičů převzal symbolické šeky. 

V sobotu 28. února 2015 se v sálu jindřichohradeckého kulturního domu Střelnice uskutečnil 22. společenský večer policie, pořádaný již popáté místní územní skupinou č. 109 International Police Association (IPA) společně s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR (NOSP), který v letošním roce slaví čtvrtstoletí své existence. Při této příležitosti se večera zúčastnil také předseda svazu JUDr. Milan Štěpánek, který předal medaile dvěma členům navržených na ocenění. Hosty krátce pozdravil také PhDr. Vladimír Šutera, CSc., ředitel Nadace policistů a hasičů, pečující nejen o 59 dětí, pozůstalých po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu své služby, ale i o 41 bývalých policistů a hasičů, kteří následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby jsou nyní těžce tělesně postižení. Ředitel Nadace v úvodu večera převzal od předsedy jindřichohradecké základní organizace NOS Milana Synka symbolický šek v hodnotě 20 000 Kč, k čemuž se připojili svými poukazy také přítomní zástupci organizací z Českých Budějovic a Českého Krumlova.
 
I spolupořádající IPA odměnila své aktivní členy medailemi, čehož se zhostil viceprezident sekce ČR Mgr. Petr Dvořák. Poprvé v novodobé tradici večera a téměř po 15 letech přijali účast také zahraniční hosté z polské a maďarské sekce IPA, konkrétně z územní skupiny Leszno a Győr Moson Sopron Megye. Předseda Jindřichohradecké IPY Vladimír Hanousek předal zahraničním kolegům drobné dary a upomínkové předměty symbolizující rovněž město J.Hradec. Již tradičně večerem provázeli členové jindřichohradeckého Klubu vojenské historie v uniformách prvorepublikového četnictva a finační stráže, příjemně kontrastujícími s uniformami nepřekonatelné Hudby Hradní stráže a Policie ČR, která po celý večer hrála k tanci i poslechu.
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz
6. března 2015

 

vytisknout  e-mailem