Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

„ Řídím - piju nealko pivo“

J.Hradec - Dopravní policisté z města nad Vajgarem se zapojili do preventivní akce v Jihočeském kraji.  

Celorepubliková dopravně preventivní akce s názvem „Řídím – piju nealko pivo“ se uskutečnila v celém  Jihočeském kraji. Včera 23. srpna na silnici 1/34 , na odstavné ploše, vedoucí z J.Hradce ve směru na            Třeboň,  v době od 09:00 do 10:00, dopravní policisté pprap. Petr Šimic s kolegou pprap. Ondřejem Novákem    zastavili a zkontrolovali  společně s tiskovou mluvčí por. Hanou Millerovou   celkem 47  řidičů.
 
Z toho 45   řidičů prošlo silniční kontrolou včetně dechové zkoušky bez závad. Ti za odměnu od promotérky Českých pivovarů a sladoven, slečny Kateřiny,  obdrželi nealkoholické pivo a drobné upomínkové předměty.Řidiči  sami policistům pochvalovali tuto akci, neboť dle jejich slov se   jedná o akci, která má z preventivního hlediska svůj smysl a význam.
 
Dva řidiči se dopustili drobných prohřešků, které byly vyřešeny ze strany dopravních policistů  na místě domluvou.
 
Smyslem tohoto preventivního projektu zaměřeného na požívání alkoholu je představení a rozšíření povědomí o nealkoholickém nápoji pro řidiče, který je možnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování dopravních předpisů.  Při dopravních nehodách na silnicích    zbytečně vyhasínají lidské životy, jednou z  příčin je právě požitý alkohol řidičem před jízdou!
 
Pokud se projekt osvědčí, bude realizován i v letech nadcházejících.
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
24. srpna 2013
 

vytisknout  e-mailem