Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ježíšek naděluje jen hodným

JIČÍNSKO - Muži hrozí až pět let vězení. 

Až pět let vězení hrozí sedmadvacetiletému muži z Jičína, který v pátek 9. prosince ráno odcizil v objektu jedné z jičínských firem osobní vozidlo Dacia Duster modré barvy.  

Nutno podotknout, že měl krádež velmi usnadněnou, neboť majitel ponechal ve spínací skříňce klíčky. S vozem pak muž odjel na Tužín, kde si ho všiml revírník, který ho o několik minut později spatřil znovu  na lesní cestě u Syřenova. To se mu zdálo podezřelé a tak řidiče oslovil s tím, co zde dělá. Ten nebyl schopen odpovědět a vzhledem k tomu, že se  choval velmi podivně, a navíc vedle něho na sedadle spolujezdce ležela nábojnice, správce lesa raději vše oznámil na linku 158. Policisté, kteří se již  krádeží vozidla zabývali, zaměřili pátrání i tímto směrem. A dobře udělali. O několik minut později uvedené vozidlo zastavili v Syřenově. Řidič ovšem nekomunikoval, a navíc odmítl z vozidla, jehož interiér již stačil značně poškodit, vystoupit. Z tohoto důvodu proti němu policisté  použili donucovací prostředky a následně ho převezli na policejní služebnu. Ani zde ovšem sdílný nebyl a využil svého práva nevypovídat.  Policejní vyšetřovatel měl ale dostatek důkazů k tomu, aby mu sdělil obvinění z přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Vzhledem k tomu, že toho má na svědomí víc, skončil ve vazební věznici v Hradci Králové, kam ho poslal soudce Okresního soudu v Jičíně. A tak vánoční svátky stráví mezi „svými“.

mjr. Hana Klečalová, DiS.
13. prosince 2016 v 15:10

                                                                               

                                                                                                          

 

vytisknout  e-mailem