Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jezdíme s úsměvem – Rtyně v Podkrkonoší

Preventivní akce Policie České republiky a České pojišťovny 

Dnešního dne 12. 6. 2009 proběhla v obci Rtyně v Podkrkonoší na Kostelecké ulici preventivní akce celorepublikového projektu Policie České republiky a České pojišťovny s názvem „Jezdíme s úsměvem“.
Vydařené akce, která byla poznamenána nepřízní počasí se zúčastnilo celkem pět policistů. Jednalo se o jednu policistku a dva policisty Dopravního inspektorátu Trutnov a dva policisty preventivně informační skupiny. Policistům s kontrolami řidičů pomáhalo 28 dětí prvních tříd Základní školy ve Rtyni v Podkrkonoší, které si pro účastníky silničního provozu připravily vlastnoručně vybarvená autíčka s úsměvem v případě, že řidiči, kteří usedli za volanty svých vozidel dodrželi pravidla silničního provozu. Naopak, pro ty řidiče, kteří nedodrželi zákonem předepsanou rychlost, nebo se dopustili přestupku v dopravě, měly děti připravená zamračená autíčka. Děti účastníkům silničního provozu poděkovaly za to, že respektují dopravní značky a předpisy, ale také je pokáraly za jejich protiprávní jednání. Děti oblečené v reflexních vestičkách s logem Policie České republiky a České pojišťovny se okamžitě vžily do role „malých policistů“, kdy svou roli sehrály na výtečnou.
Akce proběhla od 9 do 10 hodin v úseku častého nedodržování předepsané padesátikilometrové rychlosti. Za necelou hodinu přístroj k měření rychlosti odhalil 6 hříšníků, kteří nejeli předepsaným způsobem. Jedna z řidiček překročila povolenou rychlost o 31 km v hodině. Policisté uvedený přestupek vyřešili uložením blokové pokuty. Jedna z holčiček, která ženě sedící za volantem předávala zamračené autíčko poznamenala „ta paní se tváří stejně jako to autíčko“. Po ukončení uvedené akce policisté dětem rozdali mnoho upomínkových předmětů věnovaných Policií České republiky a Českou pojišťovnou.
Fotogalerie z akce
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem