Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jezdíme s úsměvem

Dopravně bezpečnostní akce se účastnily bezmála čtyři desítky dění 

V úterý 9. června se na okrese Ústí nad Orlicí konala dopravně bezpečnostní akce „Jezdíme s úsměvem“. Je to společný projekt České pojišťovny a.s. a Policie České republiky. Děti čtvrtých a pátých tříd společně s policisty dohlížely na řidiče, kteří jezdí v blízkosti jejich základních škol.

V letošním roce byla vybrána dvě stanoviště – Vysoké Mýto a Třebovice. Úkolem dětí bylo vzorným řidičům poděkovat a dát jim usměvavé autíčko. Řidiči, kteří se naopak dopustili nějakého prohřešku, dostali od dětí zamračené autíčko doprovázené malým napomenutím. Na bezpečí dětí pak dohlíželi jak policisté, tak i učitelé. Pro zastavování vozidel byla pečlivě vybrána místa, kde dětem nehrozilo žádné nebezpečí.

Ve Vysokém Mýtě se tato akce koná již tradičně. Je to z důvedu velikého provozu na silnici první třídy č. 35, která město rozděluje doslova na dvě části. Přejít tuto vozovku mimo světelný přechod prochodce nebo podchod je někdy velice těžké.

Stanoviště v Třebovicích bylo letos vybráno poprve. Místní základní škola se nachází přímo na křižovatce u silnice první třídy č. 14. I tuto silnici děti musí přejít několikrát denně. Přechod pro chodce, který u školy je, ale leží v zatáčce a řidiči tu velmi často na dodržování rychlosti příliš nedbají.

Do letošní akce se zapojilo celkem 39 dětí z obou škol. Spolu se čtyřmi policistkami pak kontrolovaly 42 řidičů. S potěšením můžeme konstatovat, že ani jeden z nich nepřekročil stanovenou rychlost. Přesto ale jedna z řidiček, která zapomněla rozsvítit světla a nebyla připoutána bezpečnostním pásem, dostala mimo zamračeného autíčka i pokutu. V průběhu dopoledne děti viděly práci policistů. A nejenom to. Hlavním úkolem této akce bylo, aby děti poznaly, jak důležité je dodržovat pravidla silničního provozu. A naopak. Aby si řidiči uvědomili, že neopatrnou jízdou ohrožují nejenom sebe, ale i naše děti. Na závěr policistky dětem rozdaly malé dárečky v podobě pexesa s dopravními značkami a samolepky.
nprap. Eva Sichrová
17. června 2009

 

Odkazy do noveho okna

Samolepka

Samolepka 

Detailní náhled

Usměvavé autíčko

Usměvavé autíčko 

Detailní náhled

Usměvavé autíčko

Usměvavé autíčko 

Detailní náhled

Zamračené autíčko

Zamračené autíčko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem