Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jezdíme s úsměvem

preventivně bezpečnostní akce v Náchodě 2008 

V úterý 7.10.2008 policisté společně s dětmi ze základní školy v Náchodě na Plhově v rámci preventivně bezpečnostní akce Jezdíme s úsměvem kontrolovali, jak rychle jezdí řidiči právě okolo této školy. Dvacet školáků ze čtvrtého ročníku si navléklo reflexní vesty a dělalo dopravní policii pomocníky. Policisté k okraji silnice umístili laserový radar a měřili rychlost projíždějících vozidel.
Za pomalou jízdu podle předpisů pak čtvrťáci věnovali řidičům vymalovaný obrázek s rozesmátým autíčkem. Pro řidiče, kteří překročili povolenou rychlost, měli naopak připravené auto zamračené. Smíšené policejně dětské hlídky za hodinu zkontrolovaly 10 projíždějících automobilů, devíti řidičům děti předaly smějící se autíčka, jeden řidič, jedoucí rychlostí 58 km za hodinu, pak dostal nejprve z dětských úst napomenutí a pak i zamračené autíčko. Doklady osobní i od vozidla měli všichni motoristé v pořádku, policisté nezaznamenali ani žádný problém s alkoholem. Kromě okukování práce policisty při dopravní kontrole děti samozřejmě nejvíc zajímalo, co všechno umí moderní laserový radar. Děti se ptaly, jak daleko radar dohlédne, jestli zvládne měření v obou směrech, jak rychle měří a spoustu dalších otázek.
Letošní akce, již tradičně po několik let pořádaná v celorepublikovém měřítku ve spolupráci Policie ČR a České pojišťovny, se na Náchodsku vydařila. Školáci měli možnost podílet se na chvíli na policejní práci a řidiči zase jednou dostali přímo z dětských úst vzkaz: "Chraňte nás, tudy chodíme do školy, jezděte prosím opatrně."
 
nprap. Bc.  Eva  Prachařová 

vytisknout  e-mailem