Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jezdí neosvětlení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Cyklisté si vysloužili blokovou pokutu. 

Podle zákona je cyklista povinen za snížené viditelnosti mít za jízdy rozsvícen světlomet s bílým světlem svítícím dopředu a zadní svítilnu se světlem červené barvy nebo přerušovaným světlem červené barvy. Je-li vozovka dostatečně a souvisle osvětlena, může cyklista použít náhradou za světlomet svítilnu bílé barvy s přerušovaným světlem. Pokud jede neosvětlený, neohrožuje jen sám sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu! Během uplynulého týdne dopravní policisté zastavili celkem sedm neosvětlených cyklistů, kteří si za svou riskantní jízdu vysloužili blokovou pokutu.

Alkoholovou jízdu Octavií ve středu večer absolvoval sedmačtyřicetiletý muž. V Záhorovicích ho zastavila policejní hlídka, na jejíž výzvu se podrobil dechové zkoušce. Ta vyšla 2,02 promile alkoholu. Řidič přiznal, že před jízdou popíjel. Nyní mu podle zákona hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Pozitivní test na drogy vyšel devatenáctiletému řidiči Golfu, který v pondělí ráno projížděl ulicí Vlčnovská. Uherskobrodští policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté muže převezli do nemocnice k lékařskému vyšetření a potřebným odběrům. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

Díky nepozornosti boural ve středu dopoledne dvacetiletý řidič Felicie. V úseku mezi obcemi Spytihněv a Babice velmi pozdě zaregistroval, že před ním stojí Citroën, který se chystá odbočit doleva. Muž aby zabránil střetu, rychle strhl řízení. Tak se stalo, že vyjel mimo silnici a narazil do betonového nájezdu. Poté se ještě s vozidlem převrátil na střechu. Mladý řidič utrpěl naštěstí jen lehké zranění. Přítomnost alkoholu u něj vyloučila dechová zkouška. Chvilka nepozornosti způsobila škodu za dvacet tisíc korun.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 18. 11. – 24. 11. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

18. 11. – 24. 11. 2016

4. 11. – 10. 11. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

5

3

Řidič pod vlivem drog

4

1

Překročení maximální rychlosti

7

9

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

6

6

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

1

Telefonování za jízdy

4

8

Špatný technický stav vozidla

10

19

Neoprávněné zastavení a stání

78

146

Chodci

1

4

Cyklisté

7

8

25.listopadu 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem