Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jezdí bez řidičáků a opilí!

LOUNY - Do vězení se mu nechtělo; Z restaurace zmizely peníze  

Jezdí bez řidičáků a opilí!

Z úterý na středu kontrolovali policisté na silnici mezi obcemi Podbořany - Letov vozidlo zn. Škoda Felicia, za jehož volantem seděl 45letý muž z Přerovska. Dotyčný vůz řídil i přesto, že není držitelem řidičského oprávnění a navíc řídil pod vlivem alkoholu. Při první dechové zkoušce mu policisté naměřili 1, 80 promile a při druhé 1, 63 promile alkoholu v dechu. Pokračování v další jízdě mu samozřejmě policisté zakázali a kvůli podnapilému stavu jej předvolali k výslechu na druhý den. Dotyčný si za volant uvedeného vozidla sice už nesedl, ale vystřídal jej jeho spolucestující. Když krátce nato policisté vůz kontrolovali znovu, zjistili, že jej řídí stejně starý muž z Kroměřížska a stejně jako jeho komplic je opilý a nevlastní řidičské oprávnění. Dechová zkouška u něj prokázala nejprve 1, 44 promile, po půlhodině pak 1, 97 promile alkoholu v dechu. Oba proto následně ve zkráceném přípravném řízení převzali podezření ze spáchání trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákona jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.  

Do vězení se mu nechtělo

Pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 35letého muže z Lounska, který nenastoupil výkon trestu v daném termínu. Dotyčný na výzvu okresního soudu měl nejpozději do 5. prosince roku 2008 nastoupit do věznice v Litoměřicích, ale nařízení ignoroval. Proto na něj Okresní soud Louny vydal 22. května 2009 příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Dotyčný se nakonec sám dostavil na policejní služebnu v Žatci a odtud putoval do věznice, kde zpytuje svědomí pro jinou trestnou činnost.

Z restaurace zmizely peníze

Z úterý na středu se vloupal do restaurace v Hořanech dosud nezjištěný pachatel. Po násilném vniknutí dovnitř odcizil kasírtašku s penězi. Další škodu způsobil poškozením zařízení. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na bezmála 25 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

 

 

vytisknout  e-mailem