Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jezděte podle pravidel!

ÚSTECKÝ KRAJ - Nezapomínejte! Pravidla silničního provozu platí i v době nouzového stavu. 

Situace v silničním provozu je v posledních dnech klidnější, hustota provozu není vysoká a zaznamenáváme menší počet dopravních nehod (více ve statistikách). Stále se ale objevují řidiči, kteří si právě klidnější provoz a nižší počet aut na silnicích vykládají jako „příležitost“. Nerespektují pravidla silničního provozu a riskují tak nejen pokutu, ale ohrožují zdraví a životy dalších účastníků.

Upozorňujeme řidiče i další účastníky silničního provozu, že policisté i v době vyhlášeného nouzového stavu nadále věnují pozornost provozu na pozemních komunikacích, provádějí silniční kontroly a sledují dodržování nejvyšší povolené rychlosti a dalších pravidel.

Dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu primárně provádějí policisté služby dopravní policie, nicméně situaci v silničním provozu věnují pozornost také ostatní policisté, kteří plní úkoly na úseku vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku. Řidiče, který vykazuje známky požití alkoholu nebo jiné návykové látky, účastníka provozu, který spáchal přestupek, nebo jinak neukázněného řidiče může tedy zastavit a zkontrolovat kterýkoliv policista.

Apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu a v době, kdy je společnost ohrožena pandemií, neohrožovali navíc sebe a své okolí nezodpovědným chováním na silnicích!

Buďme k sobě v těchto dnech v provozu tolerantní, ohleduplní a zodpovědní!

por. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
26. 3. 2020

vytisknout  e-mailem