Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ještě před 18. narozeninami inkasoval první zákaz

NÁCHODSKO – Policisté mladíka za použití donucovacích prostředků zadrželi. 

V uplynulých dnech policisté z obvodního oddělení Police nad Metují zadrželi osmnáctiletého mladíka, kterému ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Policisté se rozhodli v uplynulých dnech zkontrolovat řidiče stříbrného vozidla BMW jedoucího v obci Pěkov, ten však nereagoval na výzvu k zastavení, ba naopak zrychlil a snažil se hlídce ujet.  Když vjel na polní cestu, kde nemohl již v jízdě pokračovat, pokusil se ještě přesednout na zadní sedačku, hlídka za pomocí donucovacích prostředků však mladíka zadržela.

Následně provedenou lustrací policisté zjistili, že osmnáctiletý mladík není držitelem žádného řidičského oprávnění, a že má vysloveno již několik zákazů řízení motorových vozidel s výkonem až do května roku 2024.

S řidičem policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem, ovšem test na psychotropní látky odmítl. Muž byl eskortován na policejní oddělení, kde s ním muži zákona provedli potřebné úkony. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky ve vězení.

por. Mgr. Lucie Konečná
11.6.2022, 08:00 hod.

vytisknout  e-mailem