Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jen si odskočili

ZLÍNSKO: Během několika minut přišli o cennosti.  

Ráno vezete dítě do školky, zaparkujete a odvedete jej dovnitř. Netrvá to možná ani pět minut, vrátíte se k vozu a zjistíte, že z něj zmizela kabelka či taška položená na sedadle. Tak přesně to se v uplynulých dnech stalo poblíž mateřských škol v Luhačovicích a Vizovicích.
Ve čtvrtek ráno stačilo zloději pět minut na vykradení dokonce dvou vozidel. Rozbil okno u pravých předních dveří a ze sedadel vzal batoh a příruční tašku. A v těchto zavazadlech se samozřejmě ukrývaly doklady, peněženky, platební karty a mobilní telefony. Celkem pachatel způsobil škodu za více než patnáct tisíc korun.
O den později se podobná krádež stala u mateřské školy ve Vizovicích. Z vozidla tentokrát zmizela dámská kabelka, včetně peněženky, finanční hotovosti, všech dokladů, platebních karet, klíčů od domu, mobilního telefonu a tabletu. Celková škoda v tomto případě taktéž přesáhla patnáctitisícovou hranici.
Opět tedy nezbývá než apelovat na řidiče, aby na sedadlech či jiných viditelných místech v autě neponechávali žádná zavazadla, popřípadě jiné cennosti. A to, jak vyplývá z předešlých případů, ani na pár minut.

 

13. září 2013, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem