Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jen čtyři dny stačily k dopadení pachatele

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Během čtyř dnů kriminalisté zadrželi muže, který odcizil osobní vozidlo ve Staré Boleslavi.Z místa s ním odjel i přes vyslovený platný zákaz řízení.  

Devětatřicetiletá žena dne 4. května 2015 krátce po 7:30 hodin vezla svého syna do školy. Před základní školou ve Staré Boleslavi vystoupila z vozidla Opel, které nechala nastartované. Stála u auta na chodníku se synem. V té chvíli do auta nasedl neznámý muž a z místa ujel. Žena měla uvnitř kabelku s osobními doklady, platební kartu a mobilní telefon.


Na základě operativně pátrací činnosti jsme nejdříve zadrželi muže, který měl u sebe věci z odcizeného vozidla. Z jeho svědectví a záznamu z kamerového systému jsme zjistili totožnost pachatele krádeže osobního automobilu. Státní zástupce dal okamžitě souhlas s jeho zadržením. Čtyřicetiletý muž byl zadržen dne 8. května 2015. Ke svým činům se doznal. Policistům mimo jiného sdělil i místo, kde vozidlo odstavil. Zde jsme ho také nalezli a předali jeho majiteli.
Muž byl obviněn hned z několika trestných činů, a to neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť řídil, i když měl vysloven platný zákaz řízení.

Obviněný byl již v minulosti soudně trestán a nedávno byl propuštěn z vazby. V současné době u něj probíhá podmíněný trest odnětí svobody. Z těchto důvodů jsme dali podnět státnímu zástupci na vzetí muže do vazby. Návrhu státního zástupce soudce Okresního soudu pro Prahu východ nevyhověl. Obviněný je tedy stíhán na svobodě.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
19.května 2015

vytisknout  e-mailem