Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeli rychleji a více telefonovali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli dvojnásobek rychlých řidičů a těch s telefonem u ucha. 

 

Při pohledu na počty zjištěných vybraných přestupků to vypadá, že řidiči za uplynulý týden šlápli na plyn a přitom začali s telefonem v ruce vyřizovat spoustu věcí. Dvojnásobný nárůst oproti týdnu předešlému zaznamenaly právě kategorie rychlosti a jízdy s telefonem v ruce. Jedním z nich byl například i třicetiletý muž z Trutnova, kterému dopravní policisté naměřili v úterý odpoledne v buchlovských kopcích 127 km/h a to v úseku, kde měl jet 70 km/h. Vzhledem k závažnosti přestupku a dalším okolnostem mu policisté uložili kauci ve výši deseti tisíc korun, které musel řidič octavie zaplatit před tím, než mohl pokračovat v jízdě.

Za volantem osobního fordu vůbec neměl sedět třiadvacetiletý muž z Bojkovic, kterého v pondělí zastavili bojkovičtí policisté. Tento mladík má do května vysloven zákaz řízení. Za porušení tohoto zákazu si vysloužil podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení a další zákaz řízení.

Do skupiny přistižených opilých řidičů přiřadili ve čtvrtek večer uherskobrodští policisté také třiačtyřicetiletého muže, který své mitsubishi v brodských ulicích řídil i přesto, že krátce předtím dopil čtyři piva a čtyři velké vodky. Policisté v jeho dechu naměřili 2,7 promile alkoholu, a tak mu na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a následně sdělili, že je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let. Ze spáchání stejného trestného činu jsou podezřelí také další dva mladí řidiči. Třiadvacetiletý muž z Hradiště řídil v sobotu v noci své audi s hodnotou 1,76 promile alkoholu. I jemu policisté hned zadrželi řidičský průkaz. O noc později zastavili uherskobrodští policisté dvacetiletého mladíka ze Strání, když ve své obci řídil s hodnotou 1,25 promile. Mladík se k pití před jízdou hned přiznal.

Pod vlivem pervitinu jel v pondělí odpoledne sedmadvacetiletý muž ve felicii Prakšicemi. Uherskobrodští policisté jej zastavili a hned na místě pomocí testu zjistili, že mladý muž ze Záhorovic je pod vlivem amfetaminu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a začali řešit přestupek, za který mu hrozí až dvacet tisíc korun pokuty a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 16. – 22. 3. 2012


 

16. – 22. 3. 2012

9. – 15. 3. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

6

8

Řidič pod vlivem drog

1

2

Překročení maximální rychlosti

81

40

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

7

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

16

20

Telefonování za jízdy

26

14

Špatný technický stav vozidla

44

37

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem