Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jelen skočil řidičce na kapotu auta a svými parohy zaútočil na přední sklo

ČESKOLIPSKO - Chvíli si spolu hleděli do očí a potom zmizel v okolní krajině. 

V úterý kolem 18.45 projížděla po silnici mezi Postřelnou a Mimoní 37letá řidička osobního vozidla značky Volkswagen Passat, když na 33. kilometru silnice číslo 270 na rovince  zhruba na vzdálenost jednoho kilometru spatřila statného jelena, jak majestátně přechází silnici zprava do leva. Zpomalila tedy a on pokračoval ve své chůzi dál mimo silnici na louku. kolize s jelenem 2

Byla ráda, že ho včas zaregistrovala a všechno dopadlo dobře. Než se ale znovu pořádně rozjela, zažila skutečný šok. Z pravého silničního příkopu z čista jasna  vyskočil druhý, stejně velký jelen,  a dopadl na kapotu jejího auta. Potom svými parohy zaútočil na přední sklo právě v místě řidiče. To se naštěstí nevysypalo,  ale jen popraskalo.  Chvíli si dokonce dokonce hleděli z očí do očí, potom jelen z kapoty seskočil a zmizel v okolní krajině.

Žena měla v době, kdy na passat jelen skočil, minimální rychlost. Nehodu ustála bez zranění. V autě cestovala sama, právě se vracela domů z práce a po šokujícím zážitku pro ni musel přijet manžel.  Škodu na vozidle majitelé předběžně vyčíslili na nejméně 100 000 korun. Řidička si prý 28. února určí jako datum svých druhých narozenin, protože nebýt kvalitního předního skla auta, mohl jí jelen svými parohy zabít. O nebezpečnosti celé situace na místě svědčí poškození auta i další stopy,  které jelen na vozidle zanechal.

Připomeňme si, že spoustu adrenalinu zažili letos i jiní řidiči, kteří se na silnici potkali s jelenem. Můžete si o nich přečíst zde.

2. 3. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

kolize s jelenem 1

kolize s jelenem 1 

Detailní náhled

kolize s jelenem 2

kolize s jelenem 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem