Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jel si pro smrt

UHERSKOHRADIŠŤSKO: V den svých narozenin se po bezohledné jízdě zabil v autě 

Policisté z dopravního inspektorátu uherskohradišťské policie vyšetřují smrtelnou dopravní nehodu, ke které došlo dnešního dne v 15.40 h v obci Bystřice pod Lopeníkem.

Dosavadní zjištění svědčí pro to, že 29letý řidič z Uherského Brodu, jehož narozeniny připadají na dnešek, se těsně před nehodnou pohyboval s vozidlem Škoda Octavia po silnici I/50 v obci Bystřice pod Lopeníkem, přičemž v místě, kde je povolená rychlost 50 km/h, se dle výpovědi svědků řítil obcí rychlostí kolem 150 km/h, a k tomu předjížděl. Předjížděcí manévr však nezvládl, neboť se mu v protisměru objevilo vozidlo. Strhnul tedy řízení, dostal se do smyku a havaroval vpravo mimo komunikaci, kde smetl plot rodinného domu, poté plot dalšího domu, narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, byl vymrštěn s vozidlem do úrovně prvního patra rodinného domu na roveň balkónu, zde se vozidlo odrazilo zpět a dopadlo na další zaparkované vozidlo. Řidič během havárie vypadl z vozidla a utrpěl četná devastující zranění, kterým na místě podlehl.

Během ohledání místa nehody byl nalezen mobilní telefon, na kterém je zachyceno video s dnešním datem, jež sleduje tachometr vozidla při rychlosti až 200 km/h a video zachycuje okolí Bánova na silnici I/50 z pohledu řidiče. Je pravděpodobné, že telefon patří zesnulému řidiči, který si před jízdou dělal záznamy své bezohledné a riskantní jízdy.

Ze záznamů policie pak vyplývá, že v minulosti byl řidič pro dopravní přestupky a trestné činy opakovaně pokutován a třikrát trestán zákazem řízení pro řízení pod vlivem alkoholu a pro maření výkonu úředního rozhodnutí.

Příčinou nehody je dle všeho vysoká rychlost a v důsledku toho nezvládnuté řízení. Jen shodou okolností se obětí bezohledné jízdy nestala žádná další osoba. Škodu na vozidlech, plotech a domech vyčíslili policisté přibližně na půl miliónů korun.

Nehoda si vyžádala odklon dopravy, který probíhá směrem na Bánov a z druhého směru na Komňu, přičemž uzávěrka silnice číslo I/50 bude trvat přibližně do 20.00 h.

30. května 2015

mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

Nehoda 1

Nehoda 1 

Detailní náhled

Nehoda 2

Nehoda 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem