Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jel bez řidičáku, navíc pod vlivem drog

ZLÍNSKO: Vydával se za svého mladšího bratra.  

Policisté prvosledové hlídky zastavili ve středu v jedenáct hodin večer na Jižních Svazích vozidlo Opel Frontera, které upoutalo jejich pozornost. Řidič vozidla policistům řekl, jak se jmenuje a kolik je mu let, nepředložil však žádný doklad totožnosti. Policisté se snažili od řidiče vypátrat bližší informace k jeho bydlišti a k vozidlu, které řídil, měli podezření, že jim muž lže. Jejich domněnka se záhy potvrdila, když zjistili, že se nejedná o pětatřicetiletého, nýbrž o sedmatřicetiletého muže z obce u Mladé Boleslavi. Lustrací v evidencích navíc odhalili, že muž má od února letošního roku soudem stanovený zákaz řízení motorových vozidel na čtrnáct měsíců. Zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla u řidiče pozitivní. Policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely.

Řidič se přiznal, že se původně vydával za mladšího bratra, který je majitelem vozidla, protože sám má zákaz řízení. Přiznal také, že řídil pod vlivem drogy, kterou užil před jízdou. Potřeboval jet do Zlína za přítelkyní a vyřešit s ní jejich vztah.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Navíc budou čekat na výsledky lékařského vyšetření na přítomnost omamných a psychotropních látek v organismu řidiče. Pokud se přítomnost drogy potvrdí, rozšíří se trestní kvalifikace o podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

30. září 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem