Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jel autem po kolejích

PŘÍBRAMSKO - V pondělí 14. ledna vyjížděli dobříšští policisté ke kurióznímu případu. 

Ve večerních hodinách přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o vozidle, které se nachází na kolejích, 150 metrů od železničního přejezdu ve směru na obec Mokrovraty. Oznamovatel si všiml, jak z kolejiště poblíž přejezdu svítí světla od nějakého auta.

Jak se ukázalo, vůz řídil 52letý cizinec. Prvotně uvedl, že si z ničeho nic uvědomil, že jede po kolejích, prý z nich chtěl vyjet, to se mu však nepodařilo. Následně doběhl k silnici a požádal osádku projíždějícího automobilu, aby zavolali na linku 112. Odtud pak směřovala informace strojvedoucímu, který stihl zastavit vlak asi půl kilometru před vozem značky Škoda Octavia.

Později dotyčný vypověděl, že velice hustě sněžilo a myslel si, že je na křižovatce silnic, a proto odbočil doleva. Příslušníci policie u něj provedli dechovou zkoušku, na displeji přístroje se objevila hodnota 0,94 promile alkoholu. Motoristovi byl na místě zadržen řidičský průkaz a nyní se bude zpovídat z přestupku. Ke zranění osob ani ke škodě na železnici nedošlo. Auto mělo proraženou olejovou vanu a z místa ho museli vyprostit hasiči.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
16. leden 2019

Odkazy do noveho okna

1 IMG_2802

1 IMG_2802 

Detailní náhled

2 IMG_2808

2 IMG_2808 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem