Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jejich syn má znovu absence

ČESKÁ LÍPA - Rodiče už jednou soud potrestal. 

     Od dubna do června letošního roku nasbíral 81 neomluvených hodin nezletilý žák základní školy z Českolipska. Jeho rodiče, 49 letá matka a 51 letý otec, proto v této souvislosti čelí trestnímu stíhání pro trestný čin ohrožování výchovy mládeže.  Policisté jim kladou za vinu, že svou liknavostí podporují syna v zahálčivém způsobu života. Není to ale poprvé, ze stejného deliktu se  před soudem zodpovídali  i v loňském roce, za což již byli  potrestáni. Jak je vidět, tak uložený trest k jejich nápravě nestačil a oni i nadále svého syna do školy neposílají. 

 

Zloděj ve škole

     Do budovy Základní školy v Nerudově ulici ve  Cvikově se v noci z úterý na středu vloupal zloděj. Neznámý vnikl do sklepních prostor školy, kde potom z dílny odcizil různé ruční elektrické nářadí. Škole tím způsobil škodu za 1950 korun. Případ nyní objasňuje místní oddělení policie.

 

Mobilní telefon nakonec zastavil

     Z trestného činu krádeže usvědčili v tomto týdnu policisté 20 letého mladíka ze Stráže pod Ralskem. Nashromážděné důkazy svědčí o tom, že v červenci letošního roku odcizil z nezajištěného karavanu v autokempu Klůček v Doksech mobilní telefon v hodnotě 12 500 korun. Nejprve kradený mobil sám užíval a poté ho zastavil v jedné českolipské zastavárně. Mladík měl problémy se "zákonem" i v minulosti a právě proto, že již byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen, bude jeho recidiva posuzována přísněji.

vytisknout  e-mailem