Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeho bil hasičákem a ji pěstmi

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Útok agresivního muže zastavili až policisté. 

 

Výhružné telefonáty, zprávy a nadávky v posledních týdnech chrlil dvaačtyřicetiletý muž na svou bývalou družku, která se od něj před několika lety odstěhovala. Právě před několika týdny si našla přítele a to její bývalý druh nedokázal přenést přes srdce. Nedokázal se s tím vyrovnat ani v hlavě, kterou sytil alkoholem umocňujícím jeho agresivitu, prohluboval tedy oba problémy, kvůli nimž se žena od něj odstěhovala. On ovšem zjistil její adresu a v pondělí 29. října ráno opět zaklepal na dveře jejího bytu v Uherském Brodě.

Žena mu přes zavřené dveře řekla, ať odejde. S tím se ale muž nespokojil, poodešel a vrátil se s hasicím přístrojem. Tím začal mlátit do dveří, až je rozbil. Okamžitě poté se s hasicím přístrojem v ruce vrhl na ženina nového přítele. Po několika úderech mu hasicí přístroj vypadl z ruky a útočník vběhl do kuchyně, odkud se vrátil s nožem. Tím začal máchat proti o několik let staršímu muži a vyhrožovat mu zabitím a vyhozením z balkonu. Napadanému se podařilo více méně ranám uhýbat, i když byl na několika místech mírně pořezán. Poté se čepel nože zlomila a agresor běžel do kuchyně pro další nůž. V tom se mu snažila zabránit jeho bývalá přítelkyně, kterou začal bít pěstmi do hlavy. To už v bytě naštěstí nebyly dvě malé děti, které odvedla sousedka pryč. Druhý nůž se podařilo muži vytrhnout z ruky a v tu chvíli přišel na pomoc soused, který se snažil útočníka vytlačit z bytu pryč. To se jim podařilo, ale agresivní muž pokračoval v napadání, nyní s pivní lahví, kterou rozbil a snažil se s ní pořezat svého soka.

V tom okamžiku k bytu přiběhli přivolaní uherskobrodští policisté, kteří útočníka zpacifikovali, nasadili mu pouta a ukončili tak neutuchající útok agresivního muže. Zadržený muž putoval do policejní cely. Policisté mu v dechu naměřili 1,2 promile alkoholu. Po všech provedených výsleších byl dvaačtyřicetiletý muž z obce poblíž Uherského Brodu obviněn ze spáchání trestných činů těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až deset let vězení. Kriminalisté podali podnět k návrhu vzetí obviněného muže od vazby.


31. říjen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem