Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jednou jízdou se dopustil několika protiprávních jednání

MĚLNICKO – Jel v zákazu řízení, zaparkoval na místě pro invalidy, na voze měl propadlou technickou prohlídku a byl pozitivní na drogy. 

Během jedné kontroly policisté Obvodního oddělení zjistili, že se třicetiletý řidič dopustil hned několika protiprávních jednání.

Muž řídil v pondělí 25. února 2019 kolem 14. hodiny osobní motorové vozidlo. Jel ve směru od plaveckého bazénu k hypermarkety TESCO. Na parkovišti u obchodu zaparkoval na místě vyhrazeném pro invalidy. Zde ho také kontrolovala policejní hlídka.

Řidič policistům nepředložil žádný doklad k řízení ani k provozu vozidla. Lustrací zjistili, že má vysloveno několik platných zákazů řízení pro všechny skupiny motorových vozidel, a to až do srpna 2020.

Následně se řidič podrobil dechové zkoušce. Ta byla negativní. Orientační test na drogy byl však pozitivní. Policisté ho vyzvali k lékařskému vyšetření spojeného  s odběrem biologického materiálu, aby zjistili, zda byl a do jaké míry drogou ovlivněn. To však odmítl.

Výčet protiprávního jednání završil tím, že na půjčeném autě měl prošlou technickou prohlídku. To bude příslušný správní orgán řešit i s provozovatelem vozu.

Třicetiletý mladík se jednou jízdou dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání   a třech přestupků, které policisté předají k vyřešení příslušnému správnímu orgánu.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
28.2.2019

vytisknout  e-mailem