Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jednoho oloupil, druhému se pokusil vykrást vozidlo

Bruntálsko - 19letý muž obviněn a další zprávy 

Ve středu 13.11.2013 policisté obvodního oddělení Město Albrechtice ve spolupráci s kriminalisty prověřovali závažnou trestnou činnost ve Městě Albrechticích. Opět profesionalita a také místní a osobní znalost je téměř okamžitě dovedla na stopu nyní již obviněného 19letého muže. Mladík je stíhán pro zločin loupež a přečin krádež spáchanou vloupáním ve stádiu pokusu. 
 
Loupeže se měl dopustit dne 13.11.2013 okolo 21. hodiny na ulici Českých Legií ve Městě Albrechticích před místním hostincem. Zde měl po předchozí slovní rozepři, která proběhla uvnitř zařízení, fyzicky napadnout 30letého cizince. Poškozeného měl kolenem udeřit do břicha a povalit na zem. Následně mu měl zakleknout ruce a opakovaně ho bít pěstmi do obličeje. Nakonec mu pachatel odcizil peněženku i s doklady a finanční hotovostí ve výši 360 korun. Po činu utekl pryč.
 
Týž večer policisté obdrželi trestní oznámení o vloupání do osobního motorového vozidla Opel Vectra. Uvedené vozidlo bylo zaparkováno na parkovišti ulice Osoblažská ve Městě Albrechticích.            
Obviněný měl u vozidla prokopnout okno dveří a následně vniknout dovnitř. Díky zodpovědnému majiteli vozidla, který zde žádné věci neponechal, se pachateli nepodařilo nic odcizit. Majiteli tak způsobil škodu na poškození okolo 2 tisíc korun.
 
Intenzivním prověřováním policistů obvodního oddělení Město Albrechtice se podařilo okolo 22. hodiny v obci Jindřichov zajistit 19letého muže pod vlivem alkoholu. Mladík nejprve s policisty odmítal spolupracovat a na jejich výzvy nereagoval. Díky eskalující agresivitě a neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci muže za použití donucovacích prostředků (hmatů, chvatů) zajistili. Mladík byl policejní hlídkou eskortován na obvodní oddělení Město Albrechtice. Policisté u něj provedli odborné měření ke zjištění alkoholu v dechu s výsledkem téměř 1,5 promile. Po provedených úkonech byl policisty převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě.
 
Při ohledání místa činu byla odcizená peněženka bez finanční hotovosti nalezena na kraji silnice. Dne 14.11.2013 byl mladík k celé věci vyslechnut a následně umístěn do policejní cely. Po předání usnesení o zahájení trestního stíhání byl obviněný téhož dne propuštěn ze zadržení. Vyšetřování je vedeno na svobodě. Muži za jeho protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let. 
 
 
 
Další zprávy:
 
Vykradená chata ve Vrbně pod Pradědem
 
Na začátku října jsme chataře a zahrádkáře upozorňovali na častější útoky zlodějů, ke kterým dochází převážně na podzim. Majitel rekreačního objektu ve Vrbně pod Pradědem, místní části Mnichov zajistil svůj majetek pomocí mechanických zábranných prostředků a to konkrétně visacími a dozickými zámky, ale ty se pachateli podařilo v blíže nespecifikované době od 12. do 14.11.2013 překonat. Z kůlny, stodoly i chaty byly odcizeny motorové pily, motorová kosa, bruska, vrtačka, televizor a satelitní přijímač s příslušenstvím. Majiteli tak vznikla celková škoda okolo 22 tisíc korun.
 
Pokud máte i vy ve své chatě či jiných objektech hodnotné věci, zvyšte jejich ochranu například pořízením elektronického zabezpečovacího systému. Kamery umí zaznamenat veškerý pohyb v chatě nebo jejím okolí a navíc disponují praktickým způsobem komunikace s vaším mobilním telefonem či počítačem. Tyto zařízení tedy přispívají k dopadení případného pachatele a zároveň mohou sloužit ke zhotovení dokumentace pro pojišťovnu, což může být dalším vhodným opatřením nejen proti krádeži, ale také proti požáru.
 
 
Nákladním vozidlem srazil cyklistku
 
Lehké zranění utrpěla 66letá cyklistka, které 43letý řidič nákladního vozidla pravděpodobně nedal přednost v jízdě, ač mu to přikazovala dopravní značka „dej přednost v jízdě“.
 
14.11.2013 - DN v Krnově.JPGFoto: dopravní nehoda nákladního vozidla a cyklistky v Krnově ze dne 14.11.2013 
K dopravní nehodě došlo dne 14.11.2013 v 7:25 hodin v Krnově na křižovatce ulic Svatého Ducha, Dvořákův okruh, Hlubčická a Soukenická. Zde se řidič nákladního vozidla Iveco Daily srazil s cyklistkou přijíždějící zleva po hlavní pozemní komunikaci. Došlo ke střetu přední části nákladního vozidla a zadního kola bicyklu. Po střetu cyklistka upadla na vozovku. Ženě na jízdním kole vznikla škoda okolo 1 tisíce korun. Věc je nadále ve stádiu prověřování dopravního inspektorátu Bruntál.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
vrchní asistent pprap. Bc. Pavla Welnová
 
15.11.2013

vytisknout  e-mailem