Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jedno parkoviště skrývalo dva případy

BRNO: požár kamionů a mrtvý muž na parkovišti v Brně  

V pátek 28. srpna krátce po 23. hodině oznámili občané městské části Brno – Komárov požár kamionu na parkovišti v ulici Hodonínské. Na místo vyjeli hasiči i policisté. Na odstavném parkovišti v blízkosti panelového domu byl nalezen hořící návěs kamionu. Sálavým teplem došlo k přenosu ohně  na levý odstavený návěs, k ožehnutí menšího nákladního vozu Renault bílé barvy a také k požáru naloženého návěsu se stavebními materiály z pravé strany hořícího vozu. Po uhašení požáru policisté zahájili ohledání celé plochy parkoviště, všech odstavených kamionů a nákladních vozidel. Na protější straně parkoviště nalezli v nákladním voze zelené barvy mrtvolu muže. Podrobným prohledáním parkoviště zjistili policisté též několik poškozených plachet na nákladních vozech. V průběhu noci i v dopoledních hodinách byli kontaktováni majitelé shořelých vozů. Kontaktováni a vyslechnuti byli i majitelé vozů s pořezanými plachtami. Bylo nutné prověřit, zda poškození plachet může být i staršího data. Zkontaktování majitelů vozidel bylo náročné i s ohledem na víkendový den.

Ohledání požářiště pokračovalo od sobotního rána do poledních hodin. Předběžně bylo experty stanoveno, že mohlo být použito urychlovače hoření. Byl povolán policista skupiny služební kynologie se speciálně cvičeným psem. Ten po ohledání požářiště označil tři místa možného výskytu hořlavé kapaliny. Z míst byly odebrány vzorky, které budou předány pro chemickou expertizu na pracoviště Odboru kriminalistických a technických expertiz PČR.
Zatím policisté šetří požár a nález muže odděleně. Oba případy se šetří a další podrobnosti budou známy až po výsledcích expertiz a u zesnulého muže po provedené pitvě.  Škoda na shořelých vozidlech a nákladech zatím nebyla vyčíslena.
 
Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová
 
Odkazy do noveho okna

shořelý náklaďák

shořelý náklaďák 

Detailní náhled

shořelý návěs

shořelý návěs 

Detailní náhled

shořelý vůz

shořelý vůz 

Detailní náhled

zelený vůz

zelený vůz 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem