Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jedno auto ukradl, v dalších škodil

NÁCHODSKO – Parkoviště u nádraží nebylo do rána bezpečné 

vloupání do vozidla - poškozená spínací skříňkaVloupání do vozidla - poškozená spínací skříňka /Ilustrační foto Archiv Policie ČR
Policisté z Obvodního oddělení v Broumově vyšetřují krádež osobního automobilu a současně poškození dvou vedlejších vozidel v Meziměstí u nádraží. Pachatel chtěl pravděpodobně ukrást již ta dvě předchozí vozidla, ale nastartovat a odjet se mu podařilo až ve třetím voze.
 
Z prvního vozu, VW Golf, utekl, až cokoli odcizil, při neúspěšném pokusu o krádež pouze vytrhl kabely od spínací skříňky. Ve druhém voze vedle, ve Škodě Octavia se mu vedlo podobně, po vytržení kabelů se mu nepovedlo spojit kontakty a motor nahodit. Tady už se zřejmě naštval, a tak majiteli vozu do interiéru na památku vystříkal obsah práškového hasicího přístroje. Teprve až u třetího vozidla se mu jeho úmysl konečně zdařil. Už zřejmě zdokonalil zlodějský grif, nebo měl prostě jen víc štěstí. Vůz , opět značky Škoda Octavie, se mu tentokrát nastartovat povedlo a odjel s ním neznámo kam.
 
Cenu auta majitel vyčíslil na 111.000 korun, dalších 6.000 korun pachatel způsobil poničením interiérů zbylých dvou vozidel. Po pachateli, kterému za krádež vzhledem k výši škody hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, nyní policisté pátrají.
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
10. 8. 2012

vytisknout  e-mailem