Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jednička nebo zpátečka, opilec se přehmátl

NÁCHODSKO – Se třemi promilemi nacouval do semaforu 

Auto PČR-pomáhat1.Auto PČR/Ilustrační foto
Zcela neúmyslného ataku se v pondělí 15. října 2012 v osm hodin večer dočkaly semafory v Dolní Radechové, umístěné před zúžením vozovky v opravě. Řidič vozidla Škoda Felicia při rozjíždění omylem zařadil zpátečku a do semaforu nacouval.
 
Možná se trochu lekl, a tak se zprudka rozjel vpřed. Tam ovšem zase na konci zúženého úseku narazil do vozidla Fiat Punto, jedoucího v koloně před ním. Oba řidiči zastavili a vystoupili k vyřešení drobné nehody. Jenže když řidič fiatu přišel k řidiči felicie o něco blíž, pochopil, že za špatnou řidičskou technikou bude něco víc, než mladická nezkušenost. Od řidiče felicie zavanul alkohol, ten najednou nasedl zpět do vozu a ujel směrem na Červený Kostelec. Divoký úprk mu ale stejně nebyl nic platný. Přivolaná hlídka dopravní policie útěkáře ve spolupráci s trutnovskými kolegy vypátrala a dala mu dýchnout. Dvacetiletý řidič nadýchal 3,15, v opakované zkoušce 3,05 alkoholu. Policistům výtečník přiznal, že alkohol popíjel v Náchodě v průběhu celého dne. Navečer se prý rozhodl jet s kamarádem do Úpice. Tak sedl za volant...
 
Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Nyní mu hrozí trest za ohrožení pod vlivem návykové látky, a to až tříletý pobyt za mřížemi, k tomu zákaz řízení až na dva roky a pokuta až do výše 50.000 korun. Alkohol prostě za volant nepatří, pamatovat by si to měl on, i jeho o devatenáctiletý spolujezdec, který si k opilému do auta klidně sedl.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
16.10. 2012, v 15:30
Odkazy do noveho okna

Semafor, otočený

Dolní Radechová 15.10.2012 

Detailní náhled

zúžená vozovka v noci

Dolní Radechová 15.10.2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem