Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jednání zástupců automobilky, Policie ČR a polské policie

KRAJ - Policejní hlídky zvýší na Rychnovsku dohled nad bezpečností silničního provozu. 

Zhoršující se situace v dopravě s narůstajícím počtem zaměstnanců v automobilce Kvasiny si vynutila hledání řešení současné situace. Ve středu 7. 12. v odpoledních hodinách v prostoru závodu Škoda Kvasiny se sešlo jeho vedení s vedením Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje včetně vedoucích Územních odborů Rychnov nad Kněžnou a Náchod a polské policie z Klodska. Kolegové z Polska byli k setkání přizváni, protože v automobilce pracuje i větší počet Poláků, kteří denně dojíždí do své vlasti a tyto problémy se jich také úzce dotýkají.

Účelem setkání bylo seznámení se s danou problematikou z pohledu policie a hledání řešení současné dopravní situace. Nejzávažnějším problémem je tvoření kolon v době střídání směn, kdy odjíždí velké množství zaměstnanců jak z parkoviště, tak z přilehlých ploch. To samozřejmě vyvolává další problémy, jako například nervozitu řidičů, vznik kolizních situací a vyvolávání konfliktů.

Snahou všech zmíněných stran bylo navázat vzájemnou spolupráci vedoucí k zajištění maximální bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v okolí závodu, ale také na všech hlavních tazích. Proto dopravní policisté zesílí dohled nad bezpečností silničního provozu a zavedou tzv. společné hlídky s polskými kolegy.

 

por. Iva Kormošová
8.12., 13.30

vytisknout  e-mailem