Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Jednání v Drážďanech

Ředitel Národní protidrogové centrály plk. Mgr. Jakub Frydrych se ve dnech 6. - 7. října 2015 zúčastnil společného jednání zástupců české, německé a polské justice a policie o vzájemné spolupráci při potírání drogové kriminality a nelegálního obchodování s lidmi.  

Nejvyšší státní zastupitelství ČR - Jednání v Drážďanech: Spolupráce s německou a polskou justicí zacílí kromě drog i na obchod s lidmi

Hlavním téma setkání představovalo potírání nelegální výroby a obchodu s metamfetaminem v příhraničních oblastech České a Polské republiky a Spolkové republiky Německo. Výroba a distribuce metamfetaminu se stále více jeví jako středoevropský závažný drogový problém, který je spojen nejenom s výrobní základnou v Česku, ale zejména s neustále rostoucí spotřebitelskou poptávkou v Německu, Rakousku i v dalších zemích EU. Společná jednání s cílem jednotného postupu v boji proti drogovému obchodu se opakují již od roku 2011 a přinášejí hmatatelné výsledky. „Pravidelná setkávání umožnují pružně reagovat na dynamicky vývoj v oblasti nelegálního získávání stále nových substancí na výrobu drog a vyrovnávat se s odlišnostmi právních úprav jednotlivých zemí,“ pochvaluje si stále těsnější spolupráci se sousedy ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych.

Spolupráce, v oblasti drogové trestné činnosti, se sousedními státy probíhá na nejrůznějších úrovních, a to zejména formou výměny informací, spoluprací na konkrétních případech a formou pracovních skupin, jejichž hlavním cílem je potlačování výroby, pašování a distribuce nelegálních drog.

kpt. Mgr. Barbora Kudláčková
tisková mluvčí
9.10.2015

 

vytisknout  e-mailem