Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jednání v Chotěbuzi

Ms kraj: Hodncení fugování společného pracoviště polských a českých policistů. 

Dnes dopoledne proběhlo v Chotěbuzi na Karvinsku setkání zástupců všech subjektů, které se podílejí na chodu společného pracoviště českých a polských policejních a celních služeb.
Chotěbuz 3_3_2011 c 2.JPG
 
 
Společné pracoviště v Chotěbuzi se stalo moderním pracovištěm mezinárodní policejní a celní spolupráce zajišťujícím účinnou spolupráci obou států. Policisté a celní orgány z Polské a České republiky pracovali ještě loni v oddělených prostorách, letos je tomu již jinak. Nyní řeší veškeré záležitosti – jak se říká – od jednoho stolu.
 
Jejich činnost, tolik potřebná především v souvislosti s otevřením hranic a zrušením pasových kontrol v rámci států schengenského prostoru a souvisejícím větším pohybem osob, je nyní daleko efektivnější.
 
 
 
Do Chotěbuze dnes přijel za českou stranu ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Tuhý a za polskou policii nadinsp. mgr. Dariusz Biel ředitel policie z polských Katovic. Nechyběli zástupci Celního ředitelství Ostrava a vedení celní služby a hraniční stráže PR. Po prohlídce pracoviště vyhodnocovali vedoucí funkcionáři dosavadní zkušenosti s fungováním činnosti tohoto pracoviště.
Jednání na téma spolupráce mezi policisty z České a Polské republiky nyní pokračují celé odpoledne na Těrlicku na Karvinsku.
Chotěbuz 3_3_2011 c 3.JPG
 
 
O projektu ke zkvalitnění uvedeného pracoviště jsme nformovali již loni v listopadu. Pro připomenutí, projekt Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje nese název „Zkvalitnění společného pracoviště v Chotěbuzi“. Je spolufinancován z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013, fondu mikroprojektů Euroregionu Silesia. Díky projektu dochází postupně jednoznačně k rychlejší výměně informací a efektivnějšímu nasazení při řešení mimořádných událostí, bezproblémové komunikaci a tím i účinnější spolupráci. Zefektivňují se tak služby, které policisté z Česka a Polska poskytují nejen občanům bydlícím v příhraničí, ale také turistům.
 
                                                                                                                                                                          
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Chotěbuz 3_3_2011 c 1.JPG
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
3. 3. 2011
 
 
 
 

 

 

logo_EU-listopad 2010.PNG

 

vytisknout  e-mailem