Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jednání se zástupci romské komunity

ÚSTECKÝ KRAJ – Setkání zástupců policie s romskými představiteli a pracovníky Ministerstva pro místní rozvoj. 

Dne 16.8.2023 proběhlo jednání zástupců romské komunity s vedením Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a zástupců územních odborů policie v Ústeckém kraji. Za vedení krajského ředitelství byl přítomen krajský ředitel plk. Mgr. Jaromír Kníže a náměstek pro vnější službu plk. Ing. Petr Sytař. Za jednotlivé územní odbory se zúčastnili ředitelé či jejich zástupci. Dále za policii byl přítomen styčný důstojník pro menšiny kpt. Bc. Jiří Kořán. V neposlední řadě byli jednání přítomni zástupci odboru pro sociální začleňování Ministerstva pro místní rozvoj.

Po úvodním slovu pana krajského ředitele informoval jeho náměstek o bezpečnostní situaci v kraji, zvláště pak o aktuální situaci v Krupce a Bílině po incidentech ze dne 16.7.2023 včetně přijatých opatření ke zklidnění situace. Následně styčný důstojník pro menšiny pohovořil na téma policejních specialistů pro práci s menšinami. Dalším bodem jednání bylo vyhodnocení případů, které byly spouštěcím mechanismem shromáždění v Krupce, kdy v tomto případě nebylo zjištěno, že by zde došlo ke zneužití nezletilých osob či obdobné činnosti se sexuálním podtextem. V další části jednání zástupci jednotlivých územních odborů podali informace o aktivitách, které v souvislosti s řešenou problematikou činí v působnosti svých územních odborů.

Na závěr jednání došlo k vzájemné dohodě o výměně informací především při řešení situací, které by mohly vést zejména při šíření nepravdivých skutečností a fám na sociálních sítích k obdobnému jednání, ke kterému došlo v obci Krupka v červenci 2023.

17. srpna 2023
mjr. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Jednání

Jednání 

Detailní náhled

Jednání

Jednání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem