Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Jednadvacet hledaných

To je počet osob, které policisté vypátrali v průběhu několika hodin. 

V úterý 21. června se policistům i kriminalistům různých pražských oddělení podařilo během čtrnácti hodin, konkrétně od osmé hodiny ranní do desáté hodiny večerní, vypátrat jednadvacet celostátně hledaných osob. Policisté při běžném výkonu služby, ale i při jednom bezpečnostním opatření, pátrali ať již po hledaných nebo pohřešovaných osobách, na které byly vydány příkazy k zatčení, či příkazy k dodání do výkonu trestu nebo např. evropský zatýkací rozkaz. V policejních sítích tak uvízlo celkem jednadvacet osob ve věku od patnácti do osmapadesáti let, z čeho bylo čtrnáct mužů a sedm žen. Jednalo se především o občany ČR, ale vypátráni byli i dva Slováci, jeden Polák a Ukrajinec.

Důvodem proč byly osoby v pátrání, byla především nutnost podání vysvětlení orgánům činných v trestním řízení pro podezření z různých trestných činů majetkového charakteru, krádeží nebo dluhů na výživném. Vypátrat se povedlo také dvě osoby, které jsou podezřelé ze společně spáchané loupeže. Posledním vypátraným je muž, který se vyhýbal od začátku minulého roku nástupu výkonu trestu odnětí svobody.

Právě posledně zmiňovaného se podařilo zadržet čirou náhodou. Na pracovišti si způsobil pracovní úraz a jeho nadřízený tak kontaktoval policii. Muž po ošetření nenastoupil zpět do práce, ale do věznice kam putoval po sepsání potřebných tiskopisů. Mezi těmito hledanými byla i jedna svěřenkyně diagnostického ústavu, která si „prodloužila“ svou vycházku. Po vypátrání byla předána zpět do výchovného ústavu. Poslední z vypátraných byla dívka ze Slovenska, která byla na útěku z domova. Ta po vypátrání skončila v diagnostickém ústavu a nyní se budou zjišťovat okolnosti jejího útěku.

por. Bc. Jan Daněk - 23. 6. 2016

vytisknout  e-mailem