Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jedna z nejhledanějších osob Spojeného království Velké Británie a Severního Irska byla také díky poznatkům českých policistů zadržena v Rumunsku.

Policisté děkují široké veřejnosti a médiím, kteří s pátráním po tomto nebezpečném zločinci pomáhali. 

Policisté odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky pátrali se zapojením veřejnosti, v minulých letech opakovaně po mezinárodně hledaném muži podezřelém z vraždy na území Velké Británie. Jednalo se o muže, který byl uvedený v seznamu nejhledanějších osob Europolu a jeho fotografie byla uveřejněna i na stránkách EUMOSTWANTED.EU.

Zadržený se při svém skrývání pohyboval po celé Evropě, měnil identity a falešné doklady. K úspěšnému zadržení přispěla také důležitá informace českých policistů, kteří ke konci ledna letošního roku společně s kolegy z Metropolitan Police Service Velké Británie analyzovali v Praze veškeré poznatky. 

Vzájemná a dlouhodobá mezinárodní spolupráci v rámci Evropské sítě cíleného pátrání ENFAST dokazuje její efektivnost, která vedla k dalšímu úspěchu. 

Dne 23. 03. 2018 tohoto zvlášť nebezpečného muže zadržela Rumunská policie. Zadržený měl, stejně jako dříve při svém útěku, u sebe kvalitní padělané doklady na jinou totožnost. 

Velké poděkování patří široké veřejnosti a médiím, kteří s pátráním po tomto nebezpečném zločinci pomáhali. 

prap. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
25. března 2019

Odkazy do noveho okna

zadrzeni_2019-03-23_rumunsko

zadrzeni_2019-03-23_rumunsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem