Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jeden zabavil prodavačku, druhý odcizil cigarety. Poznáte muže na záznamu?

PRAHA VENKOV - JIH - Celková škoda se vyšplhala na 66 tisíc korun. 

Policisté z Obvodního oddělení Říčany aktuálně provádí šetření k trestnému činu krádeže, ke které došlo 25. března 2022 v době od 12:00 hodin do 12:04 hodin v obchodním domě v ulici Černokostelecká v Říčanech. 

Nejprve do prodejny trafiky vstoupil jeden muž a druhý se pohyboval v pozadí v prostorách mimo trafiku. První z mužů zabavil prodavačku s tím, že by si chtěl vybrat doutník, který je vystavený ve vitríně prodejny. Ve chvíli, kdy prodavačka doutník muži z vitríny vyndávala, vstoupil do prodejny i druhý muž a odcizil papírovou krabici, ve které se nacházely ještě nevybalené cigarety různých značek v hodnotě 66 tisíc korun. 

Zboží bylo přivezeno dodavatelem a prodavačka jej ještě nestihla uklidit do skladu. Právě této chvíle využili dva muži a společně cigarety odcizili. V případě dopadení a prokázání viny jim hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Celé jednání zachytily kamery. Poznáte tyto dva muže? Muž, který prodavačku zabavil mluvil plynně česky, je asi 185 - 190 cm vysoký, silnější postavy s výrazným břichem. Druhý muž s rouškou je taktéž silnější postavy a podobné výšky. Poznáte oba nebo některého z mužů na záznamu? Pokud ano a máte jakékoliv poznatky, které by policistům mohly v pátrání pomoci, ozvěte se prosím policistům na linku 158 nebo přímo policistům OOP Říčany na tel. číslo 974 881 730.

Za pomoc děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
8. dubna 2022
 

vytisknout  e-mailem