Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeden útočník pobodal syna, druhý spícího muže

ZLÍNSKÝ KRAJ: Krajští kriminalisté vyšetřují dva závažné násilné trestné činy.  

Zlínská krajská kriminální policie vyšetřuje v těchto dnech dva závažné násilné trestné činy, a to pokus vraždy v Uherském Brodě, při kterém muž třikrát bodl nožem svého syna, a útok nožem na spícího muže ve Zlíně. Tento případ je kvalifikován jako pokus těžké újmy na zdraví.
 
V pondělí kolem deváté hodiny večer napadl po slovní rozepři v bytě v Uherském Brodě silně opilý sedmapadesátiletý muž svého dvaatřicetiletého syna, na kterého zaútočil kuchyňským nožem. Muž při útoku silně bodl svého syna zepředu do hrudníku, další dvě rány směřovaly do levého a pravého ramene. Útoku předcházela slovní rozepře z důvodu dlouhodobých osobních sporů mezi otcem a synem. Zraněného syna transportoval vrtulník s vážným zraněním do brněnské nemocnice. Útočník byl po incidentu s drobným poraněním převezen nejprve do nemocnice na ošetření a následně do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži, jelikož jsme mu v dechu naměřili dvě promile alkoholu. Rychlou záchrannou službu do bytu přivolala třiapadesátiletá manželka útočníka.
 
Sedmapadesátiletého muže vrchní komisař krajské kriminální policie včera obvinil ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu s trestní sazbou do osmnácti let. Vyšetřovatel krajské kriminální policie dnes podal podnět na návrh na vzetí do vazby obviněného.
 
Zlínská krajská kriminální policie vyšetřovala ještě jeden útok nožem, který se odehrál uplynulý čtvrtek ve Zlíně. Obviněným ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu je pětačtyřicetiletý muž ze Zlína, který bodl jednou nožem do zad mezi lopatky spícího třicetiletého muže. K útoku došlo kolem jedné hodiny v noci v domě agresora, v němž oba muži spolu bydlí. Rychlou záchrannou službu, která odvezla zraněného muže do zlínské nemocnice, přivolal sám útočník, kterého jsme v bytě po incidentu zadrželi. Jelikož měl útočník v dechu 3,45 promile alkoholu, eskortovali jsme ho do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Pod vlivem alkoholu však byl i poškozený, tomu jsme zjistili 2,26 promile. Jeho zranění nakonec nebyla nijak vážná, nůž nezasáhl žádné důležité orgány.
 
Útočník skončil ve vazební věznici. Za násilný trestný čin už byl v minulosti odsouzen, a to k desetiletému trestu odnětí svobody za vraždu. Za těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu mu teď hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

26. srpna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková 

vytisknout  e-mailem