Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Jeden řídil v zákazu, druhý opilý

CHEBSKO – Policisté oba zastavili v ulicích Mariánských Lázní. 

Řídil v zákazu řízení
Pětatřicetiletý muž měl v pondělí 14. září letošního roku řídit osobní automobil značky Volkswagen. Těsně před 17. hodinou byl v Mariánských Lázních zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Při silniční kontrole policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2023. I přes zákaz tedy usedl za volant a nebylo to poprvé, jelikož ve středu 9. září 2020 řídil vozidlo taktéž značky Volkswagen poblíž obce Odrava, kde byl také zastaven policejní hlídkou.
 
Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Za volant usedl opilý
Na konci srpna letošního roku zastavili policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně osobní automobil značky Suzuki. Při silniční kontrole se jednapadesátiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,44 promile. Z těchto důvodů byl muži zadržen řidičský průkaz, zakázána další jízda a byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.
 
Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva
16. 9. 2020

vytisknout  e-mailem