Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jeden manžel nestačil

Češka se postupně provdala za dva cizince 

V minulých dnech policisté z cizinecké policie obvinili 28letou ženu z trestných činů dvojí manželství a napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky.
V roce 2007 se na městském úřadu na Chebsku provdala za muže se státní příslušností Pákistánu. Ten na základě předloženého oddacího listu obdržel povolení k trvalému pobytu na území České republiky a do současné doby se zde zdržuje. Ačkoliv toto manželství nebylo nikdy rozvedeno, žena odcestovala na Kypr s úmyslem opět se vdát. Na základě padělaného rozsudku o rozvodu se na jaře 2009 provdala za dalšího muže, který pocházel z Bangladéše. Nevěsta za tento sňatek inkasovala 30.000 Kč a 14denní dovolenou na Kypru. Bangladéšan si jako rodinný příslušník občana Evropské unie zažádal na české ambasádě o turistické vízum. Poté s vízem přiletěl k nám a požádal si o přechodný pobyt jako rodinný příslušník občana ČR. Do této žádosti měl předložit český oddací list, který vydává Zvláštní matrika Brno občanům, kteří měli sňatek v cizině. Policisté o něm však již věděli a spolupracovali s matrikou, která cizinci oddací list nevydala. Muži nebyl povolen pobyt na našem území, a tak musel náš stát opustit. Policisté do informačního systému zavedli, že jeho sňatek s Češkou je neplatný, a proto již nezíská vízum do schengenského prostoru jako příslušník občana Evropské unie.
Vdavek chtivá Češka má za sebou velice pestrou trestní minulost, za kterou je momentálně na 18 měsíců ve vězení. Po odpykání tohoto trestu ji čeká 16 měsíců odnětí svobody za porušení předchozího podmíněného trestu. V současné době je stíhaná za majetkovou trestnou činnost, ke které ji přibylo obvinění z trestných činů dvojí manželství a napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky, za což jí hrozí až dva roky odnětí svobody.

por. Iva Kormošová
974 522 201
1.11.2011, 11:45

vytisknout  e-mailem