Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Jeden kradl buchty, druhý ponožky

PLZEŇ – Plzeňští policisté se zabývají dvěma případy krádeže zboží. V jednom případě odcizil pachatel dvě povidlové buchty, ve druhém případě se jiný pachatel zaměřil na oblečení. 

Plzeňští policisté se zabývají dvěma případy krádeže zboží. K první krádeži došlo včera dopoledne v jednom nákupním centru na Doubravce. Teprve 22letý mladík odcizil dvě povidlové buchty, které si uschoval pod bundu.

Ke druhé krádeži došlo nedaleko centra města. 30letý zloděj se zaměřil na oblečení. V odpoledních hodinách navštívil jednu z prodejen s oděvy a odcizil tři trička, dvoje plavky, šortky a čtyři páry ponožek. Se zbožím v ruce následně prošel přes pokladní zónu bez zaplacení, čímž u východu aktivoval alarm bezpečnostního rámu.

Oba muži byli zadrženi pracovníky bezpečnostní služby, kteří na místo přivolali policii. V obou případech se jednalo o zloděje recidivisty, kteří byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni. Nyní jim v případě prokázání viny hrozí až tři roky odnětí svobody.

nprap. Michaela Raindlová
29. dubna 2022

vytisknout  e-mailem