Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jeden den loupili

Druhý den seděli v cele  

     Dva mladíky podezřelé ze spáchání trestného činu loupeže zadrželi krátce po činu benešovští kriminalisté a vlašimští policisté.
 

     Muži ve věku kolem dvaceti let, kdy jeden byl oblečen do oranžových kraťasů a tmavé mikiny s kapucí a druhý měl na sobě tmavé kalhoty a bílou bundu, zazvonili 30. září v odpoledních hodinách u dveří rodinného domku ve Vlašimi. Počkali, až poškozená otevře dveře a pak jí přehodili přes hlavu a horní část těla na místě nalezenou deku. Poté ji zatlačili do verandy domu a z pravé kapsy zástěry jí odcizili peněženku s finanční hotovostí pět set korun a mobilní telefon značky SAMSUNG.
 

     Policisté a kriminalisté začali případ okamžitě prošetřovat. O několik hodin později už znali osoby podezřelé. Ještě ten den v nočních hodinách zadrželi ve Vlašimi devatenáctiletého mladíka, kterého za přítomnosti obhájce vyslechli. Protože na něj byl Okresním soudem v Benešově vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za již dříve spáchanou majetkovou trestnou činnost, eskortovali ho rovnou do pražské věznice.
 

     Druhého podezřelého muže pak policisté předvolali na vlašimskou policejní služebnu. Nic netušící mladík se 1. října v dopoledních hodinách dobrovolně dostavil a policisté ho po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi, vyslechli a poté převezli do policejní cely. Policejní komisař pak podal návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh akceptoval a mladík skončil ve vazební věznici.
 

     Jednání mladíků tak rychlou a profesionální prací policistů nezůstane nepotrestáno. Hrozí jim trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 

vytisknout  e-mailem