Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeden cyklista zemřel, dva se zranili těžce

VSETÍNSKO: Tři vážné dopravní nehody cyklistů. 

Tři vážné dopravní nehody s účastí cyklistů řešili uplynulé dny vsetínští dopravní policisté. V Hošťálkové dnes v noci havaroval do potoka cyklista, který při nehodě zemřel. Další vážné nehody evidujeme ve Valašském Meziříčí, kde se střetl cyklista s autobusem, a v Horní Bečvě. Tam narazil cyklista do osobního vozidla.
 
Dnes kolem půl šesté ráno našel náhodný svědek v potoce v Hošťálkové ležet muže. Na místo vyjela rychlá záchranná služba a policisté. Muži, který ležel ve vodě, už nebylo pomoci, lékař konstatoval smrt. Provedeným šetřením na místě policisté zjistili, že sedmadvacetiletý místní muž havaroval do koryta místního potoka při jízdě na kole, které leželo rovněž v potoce, při jízdě od místní části Štěpková do centra obce Hošťálková. Zda byl pod vlivem alkoholu, budeme vědět až po nařízené pitvě, která objasní i přesnou příčinu úmrtí.
 
Jedná se o šestou dopravní nehodu se smrtelným zraněním v letošním roce.
 
S těžkým zraněním byl v sobotu krátce po poledni do ostravské nemocnice letecky transportován osmadvacetiletý cyklista, který nedal v Horní Bečvě při odbočování vlevo přednost v jízdě osmatřicetileté řidičce ze Vsetína. Cyklista z Rožnova p. R. jel po silnici I/35 ve směru od slovenské hranice a chtěl odbočit vlevo na přehradu v Horní Bečvě. Po střetu s vozidlem Toyota Avensis utrpěl těžké zranění, se kterým ho přímo z místa nehody vrtulník transportoval do nemocnice v Ostravě. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, u cyklisty byl nařízen odběr krve. Silnice byla v době přistávání vrtulníku úplně uzavřena, v průběhu vyšetřování dopravní pak provoz řídili kolegové kyvadlově. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý cyklista.
 
Třetí vážná nehoda se stala včera o půl osmé večer ve Valašském Meziříčí na ul. Zašovská. Pětadvacetiletý cyklista z Kelče jel na jízdním kole po chodníku ve směru od autobusového nádraží k přechodu pro chodce na ul. Zašovská. Při jízdě se otočil za dívkou jdoucí po chodníku, na kterou vykřikoval nemravné narážky, a vůbec tak nesledoval směr jízdy a vjel tak přímo před autobus, který jel od kruhového objezdu. Třiapadesátiletý řidič autobusu tak neměl šanci střetu zabránit a muže na kole srazil. Cyklista utrpěl vážné poranění hlavy, se kterým byl převezen do valašskomeziříčské nemocnice. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý cyklista. Zda byl pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky budeme vědět až z výsledků odběru krve.
 
 
4. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
Odkazy do noveho okna

Horní Bečva

Horní Bečva 

Detailní náhled

Hošťálková

Hošťálková 

Detailní náhled

Valašské Meziříčí

Valašské Meziříčí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem