Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jedeme v tom spolu aneb z nás piráti nebudou!

VSETÍNSKO: Soutěžní projekt Policie ČR realizovaný v okrese Vsetín. 

Policie ČR Územní odbor Vsetín realizuje preventivní soutěžní projekt „Jedeme v tom spolu aneb z nás piráti nebudou!“ Tento projekt je zaměřený na budoucí řidiče osobních vozidel, jehož cílem je upozornit na nebezpečí spojená s řízením vozidel a zvýšit tak bezpečnost na silnicích. Důvodem vzniku projektu je zvýšený nárůst dopravních nehod začínajících řidičů s vážnými následky.
 
Cílovou skupinou jsou studenti druhých ročníků středních škol v okrese Vsetín, u kterých je předpoklad, že se v nejbližší době budou připravovat k získání řidičského oprávnění.
 
Tváře projektu: jezdci rally Olga Lounová a Daniel Landa
 
Partnery projektu jsou: Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, Besip, Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, Generali Pojišťovna a.s. a reklamní agentura Sirius.
 
A jak projekt probíhá?
 
Projekt byl spuštěn vloni v říjnu, kdy jsme oslovili a s obsahem projektu seznámili ředitele středních škol v okrese Vsetín. Za pár týdnů jsme obdrželi přihlášky ze všech 16 středních škol. Do našeho projektu se tak zapojilo přibližně 1300 studentů. V listopadu začaly bloky přednášek. Policista z preventivně informační skupiny nprap. Bc. Vladislav Malcharczik informuje studenty o důsledcích dopravních nehod, protiprávním jednání spojeným s řízením vozidla apod. Krajský koordinátor Besipu pan Zdeněk Patík posluchačům přednáší například jak se má v silničním provozu chovat chodec a cyklista, ale neopomene zmínit i chování spolujezdce a řidiče začátečníka. MUDr. Daniel Bělov ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje hovoří o následcích dopravních nehod na zdraví, význam prvků pasivní bezpečnosti, dále se zmiňuje o pozornosti řidiče a jak by se měl člověk chovat na místě dopravní nehody. Přednášky budou probíhat na jednotlivých školách až do března. 
 
Vítěz získá kurz autoškoly zdarma!
 
Všichni studenti přihlášení do projektu absolvují po bloku přednášek test z pravidel silničního provozu. Sto postupujících se přibližně v polovině dubna zúčastní ve Valašské Meziříčí besedy s tvářemi projektu Danielem Landou a Olgou Lounovou s doprovodným programem (simulátor dopravní nehody, závodní vozidla rally jezdců, technika Policie ČR, prezentace Besipu atd.) Stovku studentů čeká po besedě další test. Deset finalistů dostane možnost nahlédnout do zákulisí rally teamu při samotném závodě. O vítězi, který získá kurz autoškoly zdarma, rozhodne poslední test.
 
 
18. ledna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

Jedeme v tom spolu

Jedeme v tom spolu 

Detailní náhled

Jedeme v tom spolu - harmonogram

Jedeme v tom spolu - harmonogram 

Detailní náhled

Koordinátor Besipu na přednášce

Koordinátor Besipu na přednášce 

Detailní náhled

MUDr. Bělov ZZS Zlk na přednášce

MUDr. Bělov ZZS Zlk na přednášce 

Detailní náhled

Preventista PČR na přednášce

Preventista PČR na přednášce 

Detailní náhled

Studenti Střední školy cestovního ruchu v Rožnově p. R.

Studenti Střední školy cestovního ruchu ... 

Detailní náhled

Studenti Střední školy zemědělské v Rožnově p. R.

Studenti Střední školy zemědělské v Rožn... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem