Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Je Kolín bezpečný?

KOLÍNSKO – Přesvědčit se může každý. 

V poslední době se na internetových sociálních sítí množí stížnosti na bezpečnostní situaci nejen v samotném Kolíně, ale i v dalších městech okresu Kolín. Většina příspěvků obsahuje otázky typu „ Kde byla policie, když se to stalo? “, „Je Kolín bezpečný?“

Můžeme Vás ujistit, že i přes období dovolených a prázdnin, Policie ČR funguje a výkon služby je zajištěn v plném rozsahu.

Pokud si chcete ověřit bezpečnostní situaci právě ve vašem bydlišti, nebo porovnat nápad trestné činnosti s jiným místem, stačí zavítat na veřejně přístupné stránky mapy kriminality. Zde si vyberte příslušné město. Ve sloupci vpravo můžete použít filtr a vyhledat tak konkrétní trestné činy za období, o které máte zájem. Zobrazené číslo udává počet spáchaných deliktů v dané správní oblasti (např. městské čtvrti). Po otevření vyskakovacího okna, lze šipkami zobrazovat jednotlivé skutky. V detailu se udává typ deliktu, třída, datum oznámení a stav objasnění. Vzhledem k ochraně osobních údajů a ochraně obětí se ale na mapě nezobrazí konkrétní místo činu. Část deliktů mapy nezobrazují, jde například o mravnostní trestné činy či činy, kde se obětí staly děti.

Mapy kriminality jsou neustále aktualizovány a slouží nejen k přehledu rizikových míst, ale i následné prevenci, například k cílenému plánováním přítomnosti policejních hlídek, či umístění bezpečnostních kamer.

I přes všechnu snahu a opatření nelze každému protizákonnému jednání lze vždy zabránit. Nebuďte proto lhostejní ke svému okolí a pokud se stanete svědky jakéhokoliv protiprávního jednání, neváhejte zavolat na Linku 158, naše práce je pomáhat a chránit.

nprap. Svatava Russová
Preventista
P ČR ÚO Kolín
27.7.2023

vytisknout  e-mailem