Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Je bez auta

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Několikrát porušila zákaz řízení. 

Mezi nepoučitelné hříšníky se může zařadit také žena z Uherskobrodska. Ta totiž přehlížela jak zákaz řízení, tak i to, že za volant alkohol nepatří.

V říjnu letošního roku vyslovil Městský úřad Uherský Brod této sedmadvacetileté ženě zákaz řízení z důvodu pozbytí zdravotní způsobilosti. Ona si z toho ale nic nedělala a následující měsíc usedla za volant, jakoby se nic nestalo. Během listopadu ji policejní hlídka přistihla při řízení automobilu značky Citroën hned pětkrát. Z toho dvakrát byla navíc pod vlivem alkoholu. V prvním případě nejvyšší hodnota dosahovala 1,47 promile a ve druhém pak dokonce odjela během kontroly. Policisté ji ale pronásledovali a za pomocí zvukových i světelných pokynů jí dávali znamení k opětovnému zastavení. Žena si poté své lehkomyslné jednání zřejmě  rozmyslela a po chvíli zastavila.

Několikrát však tímto jednáním  překročila hranici zákona a splnila tak  všechny zákonné podmínky k zajištění osobního vozidla, které je považováno za nástroj k páchání trestné činnosti. V těchto případech následně soud rozhoduje o propadnutí věci (vozidla).

Uherskobrodští policisté ženu obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Na takové jednání zákon pamatuje až dvouletým odnětím svobody a zákazem řízení až na deset let. 

4. prosince 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem