Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jdu vám vrátit přeplatek!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vetřela se k seniorce pod záminkou přeplatku. 

“Jdu vám vrátit přeplatek za zdravotní pojištění!“ Tuto větu uslyšela šestaosmdesátiletá paní z Uherského Hradiště v domovním telefonu hned poté, co na ni včera ráno v devět hodin zazvonila žena. Protože vchodové dveře nejdou otevřít přímo z bytu, musela seniorka sejít ke vstupním dveřím, aby ženu s údajným přeplatkem vpustila dovnitř. Žena seniorce začala vyprávět, že jí jde vrátit přeplatek za zdravotní pojištění a neustále na ni mluvila. Až se objevily v bytě, tak se seniorka zeptala, zda má u sebe nějaký průkaz. Žena na otázku nereagovala, vytáhla dvoutisícovou bankovku a řekla, že jí musí vrátit tisícovku. Seniorka ženu nechala v chodbě a odešla do ložnice. Tam otevřela klíčem skříň, vytáhla dřevěnou krabičku, ve které měla uloženy peníze. Vzala tisíc korun, a když se obrátila, žena jí stála za zády. Začala se ženy ptát, proč šla za ní do ložnice a nadávala jí, že je v botách. Odpovědi se ale nedočkala. Obě odešly do kuchyně, kde seniorka opět žádala po ženě nějaký průkaz. Ta jí ukázala nějakou písemnost a začala jí vyprávět, jak už nějaké paní vracela přeplatek. Poté žena nabídla seniorce, že jí namasíruje záda. Položila jí přes nohy deku a začala jí po zádech přejíždět dřevěným válečkem. Po chvilce seniorka řekla, ať toho nechá, že jí to stejně nepomáhá. Žena si sbalila deku i s válečkem, ze stolu svoji dvoutisícovku a odešla z bytu. Seniorka se po odchodu ženy vrátila s tisícikorunou do ložnice, aby si ze skříně vzala více peněz za účelem nákupu. Bohužel dřevěná krabička byla prázdná. Seniorka tak přišla o pět tisícikorun včetně dvou zlatých prstenů a dvou zlatých řetízků. Protože byly obě neustále spolu, je pravděpodobné, že žena s přeplatkem měla společníka, který se nezamčenými dveřmi dostal dovnitř a kradl během jejich rozhovoru.

Žena s  údajným přeplatkem byla ve věku 35-40 let, asi 160 cm vysoké plnoštíhlé postavy a mluvila česky. Na sobě měla bundu, kalhoty, světlé boty na vysoké platformě a na hlavě čepici.

Případ je nadále v šetření. Pokud by měl kdokoliv k popisované ženě nějaké informace, ať se obrátí na nejbližší policejní oddělení nebo zavolá na linku 158.

27. listopadu 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem