Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jaroměřští měli neobvyklé ranní divadlo

NÁCHODSKO –Výtržník mlátil do aut a vykřikoval sprosťárny 

158 na autěIlustrační foto/Policie ČR

Přesunout ležícího muže, kousajícího beton, z chodníku na trávník a přidržet ho na zemi, aby si neublížil, až tak museli jednat přivolaní policisté ve čtvrtek 12. listopadu 2015 v Jaroměři. O půl osmé ráno tam mezi auty a na sídlišti tropil scény muž, který vykřikoval vulgární výrazy, zmateně pobíhal okolo silnice a mlátil klackem do okolních zaparkovaných aut.

K označenému místu, parkovišti u prodejny Muntfield ihned vyrazila dopravní hlídka, která nedaleko dohlížela na bezpečnost silničního provozu. Ovšem jakmile muž spatřil služební vozidlo, prosmykl se za plot a zmizel. Jeho křik a zmatené chování však vzbudily pozornost dalších občanů, a ti policistům ukázali směr jeho útěku, na místní sídliště.

Zanedlouho tak policisté, ještě s další přivolanou hlídkou, mladého muže dostihli, a bylo to ve chvíli, kdy mlátil tyčí do jednoho ze zaparkovaných aut. Na výzvu „Jménem zákona, zanechte svého protiprávního jednání!“, zareagoval tím, že si sundal bundu a lehl si na ní na zem.  Na chvíli se zklidnil a nechal se zadržet. Ovšem už po pár okamžicích začal znovu vyvádět a mlátit sebou jako smyslů zbavený. V zadrženém policisté poznali místního 32letého uživatele, zřejmě s aktuálními s abstinenčními příznaky.

Policisté ho převezli na psychiatrickou ambulanci do Nového Města nad Metují, kde si ho vzhledem ke stavu, v němž se nacházel, převzali do své péče lékaři. Při neobvyklém pouliční divadle nebyl nikdo zraněn a policisté incident prošetřují jako mužův přestupek proti veřejnému pořádku a poškození majetku s hrozící peněžitou sankcí.

por. Mgr. Eva Prachařová
13.11.2015 v 13:45

vytisknout  e-mailem