Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jaro začalo, přibylo nehod

ZLÍN: Motorkář utrpěl těžké zranění. 

První letošní vážná nehoda motorkáře na Zlínsku se stala v neděli 18. března po páté hodině odpoledne. Motorkář při ní utrpěl těžká zranění, je hospitalizován v Baťově krajské nemocnici.
Sedmatřicetiletý muž si vyjel na motorce svého známého a evidentně přecenil své síly. Když projížděl dlouhou zatáčkou ve směru od Salaše na Napajedla, najel na štěrk a dostal smyk. Neovladatelný Harley – Davidson skončil v příkopu. Celková škoda je přibližně 100 tisíc korun.
Zatím jde o jedinou nehodu motocyklisty, kterou jsme v tomto roce vyšetřovali. Je jasné, že s jarním počasím přijdou další. Stejně tak už policisté vyjeli k vážným nehodám s cyklisty. Například o tomto víkendu se jedna z nich stala u Bělova. K nehodě došlo krátce před druhou hodinou ráno. Dvaadvacetiletý cyklista jel ve směru od Otrokovic na Bělov, když do něj narazilo osobní auto. Přestože při dechové zkoušce mladý cyklista nadýchal 0,7 promile, hlavní vina je na řidiči Opelu Vectra. Cyklista utrpěl vážná poranění, která bude podle předběžných odhadů léčit až půl roku. Čtyřiačtyřicetiletého řidiče podezříváme z porušení silničního zákona a navíc z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za které mu teoreticky hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

 

19. března 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem