Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„James Bond“

Pražští kriminalisté společně s policisty ze zásahové jednotky zadrželi recidivistu, který se vydával za tajného agenta. 

Kriminalisté sedmého oddělení třetího policejního obvodu zadrželi třiačtyřicetiletého opakovaně soudně trestaného recidivistu, který se od konce dubna tohoto roku vydával za tajného agenta. Pro tento účel si vyrobil odznak Bezpečnostní informační služby a koupil airsoftovou zbraň. Pod legendou tajného agenta se následně na seznamkách seznamoval s ženami, ze kterých z různých důvodů vylákal peníze. Pražští kriminalisté do současné chvíle evidují dvě poškozené, kdy jim svým jednáním způsobil škodu za více než padesát tisíc korun. Kriminalisté vyzývají případné další poškozené, které se setkaly s tímto falešným policistou, jestliže se prokazoval průkazem BIS nebo se snažil z nich jakkoliv vylákat peníze, aby se neprodleně ozvaly na linku 158.

Třiačtyřicetiletého muže kriminalisté zadrželi v úterý krátce po půlnoci v pražském Karlíně společně s policisty ze zásahové jednotky. Při prohlídce u něj kolegové nalezli airsoftovou zbraň (imitace CZ 75D Compact)  umístěnou v pouzdře označeném nápisem POLICE, na krku měl zavěšený průkaz BIS a v bundě dva nože.

Třiačtyřicetiletý muž je v současné chvíli obviněný ze spáchání trestného činu podvod, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Obviněný policistům při výslechu sdělil, že utíkal před realitou mizerného života a na základě zkušeností, které získal sledováním televizních pořadů s policejní tématikou, se rozhodl vydávat za tajného agenta. Muž je stíhaný na svobodě.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 13. 8. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem