Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jako z filmu, ale špatného

NÁCHODSKO – Čtveřice skončila v želízkách. 

mřížeIlustrační foto/Policie ČRKrálovéhradecká policie v těchto dnech ukončila vyšetřování loupežného přepadení 35letého muže z Červenokostelecka, k němuž mělo dojít v červnu 2018. Náchodští kriminalisté vypátrali a ve spolupráci se zásahovou jednotkou a krajskými kriminalisty v pondělí 12. 11.2018 zadrželi čtveřici mladých mužů ve věku od 26 do 27 let, kteří si začátkem léta zahráli na záporné hrdiny „béčkového“ akčního filmu.

Z výsledků vyšetřování vyplynulo, že čtveřice přepadla muže v jeho domě kvůli penězům a drogám, konkrétně marihuaně. Mezi zúčastněnými mělo dojít k nesrovnalostem se zaplacenými penězi a nedodaným zbožím, tedy již zmíněnou marihuanou. Muži se prý domluvili, že si buď peníze, nebo „zboží“ vezmou od přepadeného zpět za pomoci násilí. Přepadený po jejich vpádu skutečně skončil v péči lékařů. Poté, co si pro čtveřici agresorů policisté se zásahovkou došli až domů, jim však spadnul hřebínek.

Muži se k přepadení doznali a s policií začali spolupracovat, i tak jim však za loupež a porušování domovní svobody, hrozí poměrně citelné tresty odnětí svobody od dvou do deseti let.

por. Mgr. Eva Prachařová
14. 11. 2018 v 9:30

vytisknout  e-mailem