Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jako straky…

ZLÍNSKO: Zabezpečte svůj majetek, krade se víc a víc. 

Policisté vyzývají obyvatele Zlínského kraje, aby důsledně zabezpečili vše, na čem jím záleží. V poslední době není dne, kdy bychom neměli nahlášenou krádež či vloupání do domů a bytů.
Zloději kradou vše, co lze zpeněžit a čím snadnější přístup k místu je, tím líp pro ně. Například ze zemědělského družstva v Zádveřicích někdo ukradl naftové topidlo včetně 35 litrů nafty, čímž majiteli způsobil škodu 12 tisíc korun.
Z garáže rodinného domku v Březnici zase neznámý pachatel ukradl motocykl, různé nářadí a další věci v celkové hodnotě 74 tisíc korun. Kradlo se i v Tečovicích. Pachatel se dostal do rodinného domu, ze kterého vzal notebook, mobil a další věci za 22 tisíc korun.
Peníze si nelegálně opatřil i osmnáctiletý muž ze Zlína. Svému kamarádovi vzal foťák a hodinky. Když chtěl kamarád věci zpátky, pachatel si od něj půjčil kolo s tím, že mu je doveze. Kolo však skončilo v zastavárně. Peníze mladý zloděj potřeboval na drogy.
Ke vloupáním došlo v průběhu posledních tří dnů. Policie jména zlodějů zatím nezná. V jednotlivých objektech jsme zajistili stopy a po pachatelích pátráme.

 

16. února 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem