Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jako přes kopírák

VSETÍNSKO: Vyšetřujeme dva případy vloupání do vozidel. 

Necelých dvacet čtyři hodin dělí od sebe dva případy vloupání do vozidel. Oba případy jsou v mnohém podobné.
 Oba případy jsou opravdu téměř identické. Ráno maminka veze dítě do mateřské školky. Odstaví osobní auto poblíž, odvádí dítě a při návratu najde jedno z okének rozbité a kabelka nebo batoh pryč. Ztráta dokladů, finanční hotovosti, platební karty a mobilního telefonu a samozřejmě škoda na vozidle. U obou skutků se jedná o škodu přesahující o stokorunu částku deset tisíc korun.
Několik rozdílů ale najdeme. První případ se stal včera ráno před osmou hodinou v Lešné u Valašského Meziříčí. Tady stačilo zloději pouhých pět minut, aby rozbil na fordu okno spolujezdce a dostal se ke koženému batohu třicetileté ženy.
Druhý případ se odehrál dnes ráno po půl osmé a to v Kelči. Tady se osmatřicetiletá žena vrátila k autu za deset minut a výsledek obdobný. Na jejím seatu zjistila rozbité okénko a kabelka pryč.
Policisté zjišťují další okolnosti těchto případů. Při zjištění pachatele tomuto hrozí za trestný čin krádež dva roky vězení.
 
Vloupání do vozidel lze omezit jen důkladným dodržováním několika zásad. V autě nenechávat cenné věci, auto uzamknout a zkontrolovat uzamknutí a zavření dveří a oken. Zajištění vozidla je možné zvýšit i prostřednictvím bezpečnostních prvků například použitím bezpečnostních fólií na okna.
 

7. března 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem