Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Jako kompenzaci požadoval finanční hotovost

SOKOLOVSKO – Nyní mu hrozí až osmileté vězení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání. 

Čtyřiačtyřicetiletý muž si měl objednat palivové dřevo. To mu měl v pondělí 16. ledna letošního roku mezi třináctou a čtrnáctou hodinou odpolední přivést do jedné obce na Sokolovsku dvacetiletý muž, který mu již dřevo v minulosti několikrát dovezl. Po domluvě mu dřevo složil na pozemek u domu. Následně mu měl obviněný muž sdělit, ať jde s ním do domu, kde mu předá domluvené peníze za přivezené dřevo.

V domě se měli spolu bavit a po chvíli měl obviněný fyzicky napadnout dvacetiletého muže. Toho měl několikrát udeřit do horní poloviny těla a přitom mu vulgárně nadával. Navíc mu měl vyčítat, že mu přivezl méně dřeva, než si zaplatil. Poté měl obviněný donutit dvacetiletého muže si kleknout a říkat, co mu nadiktoval. Když to muž, který přivezl dřevo, udělal, tak ho měl obviněný opět fyzicky napadnout několika údery do různých částí těla. Útokům se měl dvacetiletý muž bránit, ale i přesto ho měl obviněný kolenem udeřit do oblasti břicha. Následně měl po mladíkovu požadovat do určité hodiny finanční prostředky jako kompenzaci za dřevo, které mu údajně nepřivezl. Přitom mu měl několikrát zopakovat, že jestli peníze nepřiveze, tak fyzicky napadne i jeho matku. Z občanského průkazu si měl obviněný opsat bydliště dvacetiletého mladíka, který poté z místa odjel.

Napadený mladík musel poté vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení se začali případem okamžitě zabývat a po několika hodinách čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi. 

V případě prokázání viny hrozí čtyřiačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jan Bílek
20.1.2023

vytisknout  e-mailem